Erespeld voor jubilaris Annie

Op dinsdag 3 mei begon de repetitie voor Annie zoals alle andere. Nietsvermoedend stond ze in te zingen toen plots diverse familieleden de repetitieruimte van Rhythm4all binnenliepen.
Ook de burgemeester en een medewerkster van de gemeente Moerdijk waren naar de repetitie gekomen om het hele koor te feliciteren met het 40-jarig bestaan! Hoe leuk was het dat hij daarna nog speciaal onze Annie in het zonnetje kwam zetten!

Alles over Annie
Annie is lid van het koor vanaf het eerste uur. De destijds 31-jarige Annie ging bij het koor dat werd opgericht om meer jongeren de R.K. kerk in te krijgen. Al die 40 jaar kwam ze trouw iedere dinsdagavond naar de repetitie, alleen bij ziekte of vakantie zou ze afzeggen. Door de jaren heen heeft ze verschillende bestuursfuncties gehad. In huize De Jong werden al die jaren voor de repetitie diverse kannen koffie en thee gezet. Met een koekje erbij, want ‘koffie zonder koekje is geen koffie’, volgens Annie.
Op de zolder liggen vele muziekmappen en muziekstukken en Annie zorgt dat de mappen op orde zijn als er nieuwe leden zijn of ruimt ze op als iemand stopt.

Verder heeft Annie zich vaak bezig gehouden met het bedenken en regelen van de koorkleding: blouses, rode jasjes, shirts, overhemden voor de heren, sjaals voor de dames, om de zoveel jaar werden we ‘in het nieuw gestoken’ en deed Annie hiervoor inkopen.

Annie houdt ook ‘lief & leed’ gebeurtenissen van ons koor bij: ze stuurt een kaartje bij een geboorte of een verjaardag, maar ook bij verdrietige gebeurtenissen zorgt Annie voor een hart onder de riem. Leden die wat langer afwezig waren door ziekte ontvingen standaard een bezoekje of een bloemetje.

Ook voor de jaarlijkse afsluiting van het seizoen draait Annie haar hand niet om. Iedereen is welkom op de borrel die bij haar thuis gehouden mag worden. Zelfs een heuse barbecue avond regelde ze wel eens! Niets is en was Annie ooit te veel.
Hoe geweldig is ze niet als je alles zo leest? We zijn vast nog dingen vergeten, want Annie is overal voor te porren. Het grappigste van dit alles is dat ze dit zelf helemaal niet bijzonder vindt. Annie is bescheiden en dat is dan weer super schattig!

Annie, Adrie en het bestuur

Erespeld van de gemeente Moerdijk
Op dinsdag 3 mei kreeg Annie uit handen van onze burgemeester de erespeld van de gemeente Moerdijk uitgereikt. Wat was dit een grote verrassing! Naast de erespeld ontving ze ook een oorkonde en een prachtig boeket bloemen. Wat een mooi gebaar om te laten zien hoe bijzonder het is dat Annie 40 jaar lid is en als dankbaarheid voor alles wat zij die jaren voor het koor heeft gedaan.
Ook wij als koor zijn ontzettend blij met haar! Om haar te feliciteren met haar jubileum en om onze dank te tonen, hebben we een gezamenlijk cadeau voor haar gekocht. Annie kreeg een prachtige, gegraveerde ring die ze hopelijk nog lang met plezier en trots zal dragen!

Feestelijke borrel
Na het officiële gedeelte met felicitaties vanuit het bestuur, het uitreiken van de erespeld en een uitgebreide speech over Annie, werd het tijd voor koffie met heerlijke gebakjes met de afbeelding van Annie erop. De avond werd afgesloten met een gezellige borrel voor alle aanwezigen. Het was een feestje en misschien nog wel meer omdat het na 2 jaar eindelijk weer eens op zo’n ongeremde manier kon!

Stukje in de media
De dag na de uitreiking stond er een gezellig stukje op de Internetbode. https://www.internetbode.nl/regio/moerdijk/362031/jubilaris-annie-de-jong-van-koor-rhytm4all-verrast-met-erespeld

De foto’s in dit bericht zijn gemaakt door Piet en Gitty. Bedankt voor jullie bijdrage!

%d bloggers liken dit: