Erespeld voor jubilaris Annie

Op dinsdag 3 mei begon de repetitie voor Annie zoals alle andere. Nietsvermoedend stond ze in te zingen toen plots diverse familieleden de repetitieruimte van Rhythm4all binnenliepen.
Ook de burgemeester en een medewerkster van de gemeente Moerdijk waren naar de repetitie gekomen om het hele koor te feliciteren met het 40-jarig bestaan! Hoe leuk was het dat hij daarna nog speciaal onze Annie in het zonnetje kwam zetten!

Alles over Annie
Annie is lid van het koor vanaf het eerste uur. De destijds 31-jarige Annie ging bij het koor dat werd opgericht om meer jongeren de R.K. kerk in te krijgen. Al die 40 jaar kwam ze trouw iedere dinsdagavond naar de repetitie, alleen bij ziekte of vakantie zou ze afzeggen. Door de jaren heen heeft ze verschillende bestuursfuncties gehad. In huize De Jong werden al die jaren voor de repetitie diverse kannen koffie en thee gezet. Met een koekje erbij, want ‘koffie zonder koekje is geen koffie’, volgens Annie.
Op de zolder liggen vele muziekmappen en muziekstukken en Annie zorgt dat de mappen op orde zijn als er nieuwe leden zijn of ruimt ze op als iemand stopt.

Verder heeft Annie zich vaak bezig gehouden met het bedenken en regelen van de koorkleding: blouses, rode jasjes, shirts, overhemden voor de heren, sjaals voor de dames, om de zoveel jaar werden we ‘in het nieuw gestoken’ en deed Annie hiervoor inkopen.

Annie houdt ook ‘lief & leed’ gebeurtenissen van ons koor bij: ze stuurt een kaartje bij een geboorte of een verjaardag, maar ook bij verdrietige gebeurtenissen zorgt Annie voor een hart onder de riem. Leden die wat langer afwezig waren door ziekte ontvingen standaard een bezoekje of een bloemetje.

Ook voor de jaarlijkse afsluiting van het seizoen draait Annie haar hand niet om. Iedereen is welkom op de borrel die bij haar thuis gehouden mag worden. Zelfs een heuse barbecue avond regelde ze wel eens! Niets is en was Annie ooit te veel.
Hoe geweldig is ze niet als je alles zo leest? We zijn vast nog dingen vergeten, want Annie is overal voor te porren. Het grappigste van dit alles is dat ze dit zelf helemaal niet bijzonder vindt. Annie is bescheiden en dat is dan weer super schattig!

Annie, Adrie en het bestuur

Erespeld van de gemeente Moerdijk
Op dinsdag 3 mei kreeg Annie uit handen van onze burgemeester de erespeld van de gemeente Moerdijk uitgereikt. Wat was dit een grote verrassing! Naast de erespeld ontving ze ook een oorkonde en een prachtig boeket bloemen. Wat een mooi gebaar om te laten zien hoe bijzonder het is dat Annie 40 jaar lid is en als dankbaarheid voor alles wat zij die jaren voor het koor heeft gedaan.
Ook wij als koor zijn ontzettend blij met haar! Om haar te feliciteren met haar jubileum en om onze dank te tonen, hebben we een gezamenlijk cadeau voor haar gekocht. Annie kreeg een prachtige, gegraveerde ring die ze hopelijk nog lang met plezier en trots zal dragen!

Feestelijke borrel
Na het officiële gedeelte met felicitaties vanuit het bestuur, het uitreiken van de erespeld en een uitgebreide speech over Annie, werd het tijd voor koffie met heerlijke gebakjes met de afbeelding van Annie erop. De avond werd afgesloten met een gezellige borrel voor alle aanwezigen. Het was een feestje en misschien nog wel meer omdat het na 2 jaar eindelijk weer eens op zo’n ongeremde manier kon!

Stukje in de media
De dag na de uitreiking stond er een gezellig stukje op de Internetbode. https://www.internetbode.nl/regio/moerdijk/362031/jubilaris-annie-de-jong-van-koor-rhytm4all-verrast-met-erespeld

De foto’s in dit bericht zijn gemaakt door Piet en Gitty. Bedankt voor jullie bijdrage!

We bestaan 40 jaar!

Het was stil – heel stil – de afgelopen 2 jaar. Niet alleen op deze website, maar overal in de wereld! Vanwege het Coronavirus en maatregelen om verspreiding hiervan te voorkomen, lag alles stil. Wat was het een onwerkelijke tijd! Af en toe waren er tijdens de 2 jaar weer periodes waarin we weer wat meer ‘vrijheid’ kregen, maar helaas ging dan na een poosje weer ‘alles op slot’. Vooral het zingen met elkaar was lange tijd niet mogelijk en áls het wel mocht, dan moest het op grote afstand van elkaar. Dat werkte niet echt!
We zijn heel blij en dankbaar dat het leven zoals wij dit kenden voor deze Coronatijd weer bijna terug is en dat we weer ‘gewoon’ mogen repeteren.

En … door al die toestanden zouden we bijna vergeten dat er een feestelijk jubileum aan zat te komen! We bestonden deze week 40 jaar!

Afgelopen dinsdag 3 mei kwam als verrassing de burgemeester van Moerdijk langs om ons allen te feliciteren en in het bijzonder ons lid Annie de Jong – Hamers. Zij is sinds de oprichting lid van het koor en heeft verschillende taken sinds die tijd op zich genomen. Hierover lees je in een apart bericht op deze site!

Het 40-jarig bestaan van ons koor dat ooit begon als Ritmisch Koor Klundert zal met het koor uitgebreid gevierd worden op zondag 15 mei a.s. We hopen nog vele jaren als koor door te gaan. Toen we in 1982 begonnen waren we een groep zangers die werkten en jonge kinderen hadden. Inmiddels hoeven de meeste van ons niet meer naar het werk of worden we al lang en breed opa of oma genoemd. We gaan gewoon nog lekker door, maar zoeken wel wat ‘jongere’ leden om ons koor te komen versterken.
Kom eens een keertje naar onze repetitie op dinsdagavond in basisschool De Rietvest en zing lekker mee! Je bent van harte welkom!

Save the date!

GMEK

Foto’s van het kerstconcert

Hieronder een foto impressie van het Kerstconcert dat wij op 22 december jl. hebben gegeven in De Stad Klundert. Foto’s zijn gemaakt door Jolanda Schreuders – Vreugdenhil.

22 december Kerstconcert Rhythm4all

De voorbereidingen voor ons Kerstconcert zijn in volle gang! Ons koor bestaande uit een grote groep enthousiaste zangers zal bekende en minder bekende kerstliedjes ten gehore brengen. Dit alles onder het toeziend oog van onze dirigent Adrie Konings, en de pianist Jens van Hoof, die ons niet allen begeleidt maar ook solo prachtige kerstmuziek zal spelen! Tussendoor treden Mirte en Friends op: een drietal jonge, muzikale en enthousiaste mensen uit Fijnaart.
Het belooft een zeer sfeervolle en aangename avond te worden.

Toegang naar het concert is gratis, dus Rhythm4all nodigt u allen uit om 22 december lekker te komen luisteren en na afloop een drankje met ons doen.

Inloop 18:30 uur.
Start concert 19:00 uur.
Verwachte eindtijd 21:00 uur.

Wij hopen op een grote opkomst.

xmas-2928142.jpg

Optreden in De Blankershof was zeer geslaagd!

Hier een video van ons optreden:

24 maart: ons korenfestval!

Op 24 maart aanstaande organiseren wij, Rhythm4All, weer een heus korenfestival in De Niervaert (Optisport) in Klundert.

Om 13.30 uur vangt het programma aan. Aan de middag zullen verschillende (pop) koren hun medewerking verlenen. Dat zijn: Popkoor Switch uit Terheijden,  de Parel Vocal Group uit Fijnaart,  El Pio Popvocals uit Etten-Leur, Buiten Bereik uit Oud Gastel, Ritmisch Koor Dinteloord én Zezam uit Zevenbergen.

Het is een doorlopend programma, dus er wordt geen pauze gehouden tijdens het festival, maar in ‘D’n Babbelaar’ (cafeetje bij de zaal) kan koffie/thee en evt. een broodje of iets dergelijks gekocht worden. Toegang van deze middag is gratis, een vrijwillige bijdrage is van harte welkom.

We hopen op een gezellige middag vol zangplezier, maar met zo veel leuke koren die voorbij komen, gaat dat vast goed komen! We verwachten het programma om 16.30 uur af te sluiten.

We hopen u te mogen begroeten!

music-1781580_1280

Afsluiting 2018

Wij hebben het  jaar 2018 goed afgesloten.

Op 15 december hadden wij een gezellig samenzijn bij Anneke Schreuders. In haar gezellige huis hebben wij met ons allen een heerlijk kopje koffie gedronken met worstenbrood. Daarna samen een heerlijk drankje en zelfgemaakte advocaat met slagroom natuurlijk. Ook de Glühwein ontbrak gelukkig niet, want het was behoorlijk koud buiten. De heerlijk gemaakte erwtensoep en groentesoep met een broodje ontbrak ons ook niet die dag. Met dank aan Adrienne de Hollander en Anneke Schreuders voor het maken van de soep. En natuurlijk onze eigen Annie de Jong die altijd voor ons klaar staat met hand en span diensten voor ons koor, dankjewel daarvoor!

Wij hadden die middag ook nog enkele jubilarissen in ons midden!
Din Lokers was 25 jaar lid, Femke Korteweg-Maris was eveneens 25 jaar lid en Adriënne de Hollander was al weer 12 1/2 jaar lid. Zij werden namens de voorzitter Henny Sanders gehuldigd met een cadeau. Ook werd Anneke Schreuders bedankt voor haar gastvrijheid. Diezelfde avond hebben we ook nog opgetreden bij ‘Klundert bij Kaarslicht’. Het was erg koud die avond, een gure wind stond er. Koud en voldaan ging ieder weer naar huis om heerlijk op te warmen.

collage 2019-01-30 10_48_39

Ons laatste optreden van 2018 hebben we nog een klein kerstconcert gegeven in De Mauritshof waar we nog wat na gekletst en elkaar fijne feestdagen toegewenst hebben. Op naar 2019!

(door Hennie Laurijsse)

Corsages gesponsord door Maribelle Mode!

Grote dank aan Tineke van Maribelle Mode in Klundert. Zij was zo ontzettend attent en aardig om ons koor deze prachtige corsages cadeau te doen! Anneke heeft ze met een stralend gezicht in ontvangst mogen nemen.

Bedankt Tineke! Wat zullen wij er weer mooi uitzien tijdens ons volgende optreden!

 

 

Maribelle Mode Klundert  zit aan de Voorstraat 46 in Klundert en is geopend op

  • Dinsdag t/m Donderdag | 09:00 – 18:00 uur
  • Vrijdag | 09:00 – 20:00 uur
  • Zaterdag | 09:00 – 17:00 uur

Facebook @MaribelleModeKlundert